tisdag 10 november 2009

Att arbeta i en styrelse för något man tror på

Till att börja med, har glömt att säja det:

Tack Ni i styrelsen i BRF Tumstocken som jobbat så hårt med att få till stånd en ombildning! Er information har varit innehållsrik och saklig. Ni har informerat på gården och genom mängder av informationsblad och bemött grannar med respekt och vänlighet.
Detta har ni gjort trots att ni hängts ut av motståndarsidan som att ni är lögnare, inkompetenta, odemokratiska och bara vill tjäna pengar och göra detta i eget vinstsyfte, osv.
Ni har trots detta förhållit er vänligt och inte gett tillbaka med samma mynt.
Det ifrågasattes att ni skulle få arvode för att sitta i styrelsen. Få människor är beredda att rodda en sådan här stor fastighet/förening utan avlöning på fritiden, men ni var det!
De som sitter styrelsen förtjänar såklart ett arvode!
Eller tycker kanske nej-röstarna att utdelning för utfört arbete endast ska vara förbehållet den allmännyttiga hyresvärden?
Inte till privatpersoner som jobbar på sin fritid för allas skull?

Det fina med att själv vara med att äga sin fastighet är också att man har möjlighet att påverka vilka som sitter i styrelsen. Om någon person inte vill/orkar/kan ha ett styrelseuppdrag längre så har vi ju massor av kompetens i denna fastighet!
Ekonomer, tekniker, kommunikatörer, journalister, osv, osv.
Det är styrkan i en stor förening, man blir inte lika sårbar ifall någon slutar i styrelsen.

Så, tack alla i styrelsen i BRF Tumstocken, och hoppas ni inte har gett upp än!
De flesta grannar är på Er sida och tycker att ni gjort ett kanonarbete!

6 kommentarer:

  1. Härligt att få berömma sig själv. Har haft ögon och öron öppna.Att man ej har accepterat två nej är det demokrati?? Ja enligt brf och Galären.

    SvaraRadera
  2. Vilken sur kommentar till inlägget. Är det vädret som sänker humöret? Bloggägaren har ju tackat styrelsen, inte sig själv.

    SvaraRadera
  3. Har återigen läst på Rädda Tumstockens sida och blir som alltid illa berörd av tonen i själva inläggen och i kommentarerna. De enda kommentarer med avvikande åsikt som publiceras är i stort sett de som är otrevliga mot bloggen, vilket sen genererar lika otrevliga motkommentarer. Kommentarer som påpekar något felaktigt i inlägget publiceras inte.

    Vilka otrevliga ansikten vi grannar visar varandra. Säger man detta, så får man höra att det beror ju på att "den andra sidan" orsakar detta. Det är helt fel. Man väljer sitt eget beteende, ingen tvingar en att bli utfallande och förolämpande. Sin otrevlighet och tarvlighet, den har man med sig. Man kan välja att inte lägga diskussionen på denna tarvlighetsnivå.

    SvaraRadera
  4. Till anonym 11/11 kl 7,59:
    En av anledningarna till att jag är mot ombildningar är ju just att oavsett resultat på stämman så blir det en grupp som är otroligt missnöjd och tyvärr tror jag att både ja och nejsägare mår skit av allt som föregår det och tydligen även efteråt. Att det rör upp så starka känslor är väl att det är ens hem det handlar om.

    SvaraRadera
  5. Känslor är en sak, mycket berättigade att ha och att få respekterade. Att inte kunna låta bli att angripa grannar med ord och tillmälen som inte har med sakfrågan eller ens känslan för hemmet att göra, det är en helt annan sak. Och det gäller för alla parter.

    SvaraRadera
  6. Till anonym 11/11 13,51: Jag håller med om att detta med angripa grannar med ord och tillmälen inte har med sakfrågan att göra och allt sånt tar jag definitivt avstånd ifrån.
    Vi måste respektera varandra som människor trots olika åsikter.
    hälsn fr anonym som skrev 11/11 12.06

    SvaraRadera