måndag 23 november 2009

Besked till alla

Jag hade kontakt med Stadshuset, och borgarrådssekreteraren, förra veckan och hon framhöll då problematiken mellan vad de vill göra för de boende för att man ska få köpa loss sin bostad och det sociala ansvar man har för stadsdelslägenheterna. Tydligen har nu BRF Tumstocken fått samma information, dvs det som står i Bostadsrättslagen, 1:a stycket, 5:e paragrafen, andra stycket.
Varje kontrakt räknas som ett kontrakt och att göra blockkontrakt är inte aktuellt eftersom det strider mot lagen i dagsläget, och då måste lagen ändras.
Det är självklart inget som görs i en handvänning på ett par veckor, men det är bra att uppmärksamma denna problematik! Som man löser antingen genom en lagändring med blockkontrakt (dvs Stockholm stad räknas som en hyresgäst fastän de har flera kontrakt) eller att man tar bort dessa lägenheter ur beräkningsunderlaget.

Nu övergår fastigheten i normal förvaltning. Vi får se vad det innebär. Hoppas innerligt att Svenska Bostäder nu kommer att rusta upp vissa saker, t ex trapphus, hissar, och badrum.
Man ska inte behöva se på hus från utsidan att de är hyreshus, för att de ser så slitna och nedgångna ut. Det är tråkigt och ledsamt!

Bloggen lever vidare! Bostadsfrågan är alltid aktuell!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar