fredag 27 november 2009

Med liten marginal, men det räckte!

Igår röstade kv Svärdet 9 ja på sin stämma med två rösters marginal.
Det gäller att ha turen på sin sida ibland. I Tumstocken var det nej-röstarna som hade den marginella turen, men i Svärdet blev det ja-röstarna! Äntligen, får man säja, efter all turbulens här på Södermalm kring ombildningsfrågan!

Stort Grattis till er i Svärdet, det ska bli intressant att följa er omvandling och vad det kan medföra för förändringar inom erat kvarter!

Ha en riktigt skön helg!

2 kommentarer:

  1. Ett tillägg bara: Man kan inte säga att det är omvandlat förrän alla parametrar är kontrollerade dvs. är alla som har röstat skrivna på adressen, har de förstahandskontrakt och har de sin dygnsvila i lägenheten de köpröstar om. Detta förutom kontroll om fullmakter är korrekta ska Stockholmshem göra. Ytterligare ska brf Ånghästen och potentiella bolånetagare infinna sig på banken och se över sin betalningsförmåga, vilket då kan bli en besvikelse då man har satt räntegränsen högre för att det ska bli just betalningsförmåga. Man ser in framtiden serru...
    Sist men inte minst måste man se över de löften som brf Ånghästen har gett för att få folk att rösta ja. Troligtvis har de gjort samma misstag som en annan brf som då inte fick ombilda pga att de lovat resthyresgästerna noll kronor i hyrehöjning i flera år, om köpet går igenom.

    Så ropa inte hej än å Svärdets vägnar. Det kanske inte alls blir nåt i alla fall.

    SvaraRadera
  2. Martha i Hagen:

    Såklart har inte det formella beslutet kommit och man kan inte "ropa hej", MEN...
    ..det är så otroligt tråkigt med en negativ attityd som utgår ifrån att det är fusk inblandat och att framtiden är mörk och dyster att människor inte ska få lån, och att brf är ett gäng lögnare.

    Det som det handlar om är faktiskt om att grannar tillsammans ska få äga och besluta, inte ett gäng från Bandidos som ska ta över fastigheten!

    SvaraRadera