fredag 20 november 2009

Positiva bloggar för ombildning

Vad händer om man googlar på:
blogg +ombildning

Jo, man hamnar direkt i Hyresgästförenings-Terjes blogg och diverse "Rädda"-bloggar och inlägg och kopplingar emellan bloggarna, en enda stor "Rädda-sörja" faktiskt.. Få personer startar bloggar för att de är positiva till ombildning och vill lyfta fram den frågan.
Varför?
Tror att det är för att man inte tror att det behövs. För att man utgår ifrån att grannarna kommer rösta JA om det visar sig vara en god affär för den enskilde individen. Utan att det ska bedrivas något som liknar en valkampanj...
Eller som en person sa i mitt hus, när hon blev förvånad vid första resultatet av stämman "Men herregud, jag trodde det bara var enstaka knäppskallar som ingen lyssnade på som skulle rösta nej, och trodde aldrig det var någon tvekan om att JA-sidan skulle vinna". Då har man underskattat sina grannar.

Nej, det är inte bara "enstaka knäppskallar" som röstar nej, det är fler än så. En klar minoritet, men uppenbart finns stora risker att de ska vara tillräckligt många för att inte ett Ja ska gå igenom, det ska man helt tydligt inte bli förvånad över.

Att försöka ge sig in i debatt med de som är "Rädda", tror jag är ganska meningslöst. De har bestämt taktik och retorik och det är inget som går att påverka med fakta.
Det man däremot kan påverka med fakta är att skapa bloggar i JA-andans tecken, om inte annat för att man inte bara ska få upp skräckpropaganda när man googlar!

Låt inte folk som är osäkra i frågan låta sig manipuleras av ett nätverk som vill skrämmas och få makt, och som vill få oss som röstar ja att framstå som, i bästa fall idioter, och i värsta fall tyranner som vill våra grannar ont.

Fram med fler JA-bloggar med information i frågan, där alla får möjlighet att tycka, även om åsikten är "fel", där man får ha fel men ändå bemötas vänligt, där man kan skilja på sak och person!"

Vi" ja-röstare" är ingen homogen grupp människor utan vi är vilka som helst med en åsikt i frågan. Det finns "idioter" ibland oss men det är få, de flesta är precis som alla andra, helt vanliga/ovanliga/speciella människor!
"Ni" nej-säjare är heller ingen homogen grupp som kan avfärdas som ett fåtal knäppskallar. De flesta av er är också helt vanliga/ovanliga/speciella människor!

Ha en skön helg!

4 kommentarer:

  1. Ärligt talat, jag tycker du verkar vara ganska gnällig nu...

    SvaraRadera
  2. Re: Anonym DEN 20 NOVEMBER 2009 17:36

    "Ärligt talat, jag tycker du verkar vara ganska gnällig nu..."

    Har du inget bättre för dig än att sitta och gnälla? Har du inget att säga - var tyst. Så slipper du framstå som en idiot

    SvaraRadera
  3. Denna blogg borde döpas om till Gnällstocken.

    SvaraRadera
  4. Ja du anonym som tycker att jag gnäller:
    Tur att du inte är tvingad att läsa:-)

    SvaraRadera