fredag 16 oktober 2009

Kvalificerad majoritet

En förklaring av begreppen och när de används

Det är onekligen i stora sammanhang som kraven hamnat:-)

Ha en skön helg!

1 kommentar:

  1. 2009-10-15
    I morgon presenteras en ny, kritisk bok om Hyresgästföreningens Region Stockholm verksamhet under de senaste åren.

    Bokens titel är Folkrörelse i fritt fall.

    Enligt bokens huvudförfattare, Björn Alfredsson, visar granskningen av Hyresgästföreningen i Stockholm på ”centralstyrning och flagranta, systematiska överträdelser av föreningsdemokratiska principer”.

    Enligt Björn Alfredsson har Hyresgästföreningen blivit en organisation som ”allt mer kommit att verka för sitt eget fortbestånd med goda löner och exceptionella pensioner.

    Numera är det arbetet viktigare än att ta tillvara hyresgästernas intressen”. Han betecknar tillståndet som allvarligt ”då Hyresgästföreningen har monopol på att företräda alla hyresgäster i länet i frågor som kan vara avgörande för deras ekonomi och boende”.

    Slutsatsen i boken är att det är hög tid för hyresgästerna att organisera sig på nytt. Björn Alfredsson – som presenterar sig som utredare, debattör och skribent – har genomfört bokprojektet med stöd av Hyresgästföreningen Södermalm och Nätverket för Hyresgästernas Boendetrygghet.


    http://www.fastighetstidningen.se/web/Hyresgastforeningen_granskas_i_ny_bok.aspx

    eller

    http://www.hyresgastforeningen.se/eprise/main/hemhyra/firstpage/edition/0/everyone/firstPage?ViewMode=0&orgId=0&movefirst=firstPageItem20091016_135923160&ObjectID=256556#

    SvaraRadera