fredag 23 oktober 2009

Lugnet efter stormen?

Nu känns det lugnt på gården. Inga människor som står och pratar i små grupper, ingen grillning, knappt några barn som är ute och leker.

Hösten är här, och förhoppningsvis kommer denna dämpade stämning av detta. Nu när vi vet resultatet av stämmorna, och hur våra grannar röstade, så finns inte mycket mer att tillägga egentligen. Livet går vidare mer eller mindre som vanligt.

För de flesta på gården, 119 stycken mer eller mindre missnöjda personer som ville ombilda Tumstocken 11, känns denna höst extra tråkig. Vi som sett fram emot nya tag, renoveringar i hösrrusket, ett gemensamt arbete för att ta fram åtgärder för underhållet som behövs nu, att få jobba tillsammans med de grannar man nu lärt känna...

Var är Svenska Bostäder?

Medan BRF Tumstocken och även Rädda Tumstocken var supersnabba ut med all information och kommentarer på rykten när ombildningsprocessen pågick, så är det knäpptyst från den som nu ska fortsätta förvalta denna fastighet!
Vad händer med hissarna? Vad händer med badrummen? Ska trapphusen se ut som de gör? Ska det växa träd höga som hus på gården, som skymmer sol och utsikt och som växer sig ned i garaget?

Ska det vara så här?

Beror Svenska Bostäders tystnad på diskussionerna som pågår kring regelverket? Hur länge ska dessa diskussioner pågå?

Vi vill ha svar! Svar på hur den fortsatta förvaltningen av huset skall skötas! Svar på när diskussionerna kring Stadsdelslägenheter/evakueringslägenheter kan vara avslutad!
Svar på om Svenska Bostäder verkligen medvetet gjorde "vissa justeringar" för att behålla denna fastighet!
Detta är en stor fastighet i Svenska Bostäders innerstadsbestånd. Att bli av med den kanske hade fått innebära minskad personal hos Svenska Bostäder. "Tar inte ställning för eller emot en ombildning". Nej, inte officiellt, men de önskemål som finns internt är inte svåra att gissa!

Är stormen över? Eller är vi bara mellan stormar fortfarande? Vem har svaren? Och när får vi dem?

8 kommentarer:

  1. Ja nu är det verkligen på tiden att "rädda-gänget" visar på ledarskap och driver detta.

    Nu måste de infria alla SB's löften om underhåll, uppfräshning och hyresrätts-paradis. Upp till bevis!

    Eller.. var det kanske inte som de sade?

    SvaraRadera
  2. Om det inte blir någon ombildning hoppas jag verkligen att alla hyresgäster fortsättningsvis arbetar mot samma mål; ett bra boende. Bara för att man röstat ja innebär det inte att man ska fortsätta elda på ombildningskonflikten och låta nej-sidan sköta resten. Naturligtvis vinner vi alla på att gemensamt ställa krav på SB - oavsett hur vi röstade. Den frågan kommer inte längre att vara relevant. Om alla tänker som Märta i Dalen kommer konflikten att fortsätta vilket knappast gagnar grannsämjan.

    SvaraRadera
  3. Det där får man ha tålamod med. Budget för stora och små underhåll läggs alltid på våren. Under ombildningsprocess är fastigheten utesluten ur budgetförhandlingar, förståeligt nog. Så till våren få ni allt vänta i så fall...

    SvaraRadera
  4. Ta det lugnt, det kommer. Man måste bara budgetera för underhållet först. I och med ombildningsprocessen så har det ju inte funnits någon budget för planerat yttre underhåll. Men som sagt, det kommer...

    /Martha i Hagen

    SvaraRadera
  5. Martha i Nangiala25 oktober 2009 kl. 10:49

    Marta i Hagen ljuger för att det passar henns "rädda" trams.

    Underhållet är värdelöst skött och det kommer inte bli bättre.

    Sluta fantisera Marta

    SvaraRadera
  6. Så jag ska sluta fantisera?? Jaha...

    Då är det väldigt konstigt att jag och mina grannar har pratat med vår förvaltare för mitt hus som drivs av allmännyttiga Stockholmshem. Och det är absolut taget ur luften att vi träffades och gick igenom vad som behövde göras efter flera års uteblivet yttre och inre ytunderhåll, som då inte kunnat planerats pga en ombildningsprocess som slutade med att man tackade nej till att köpa huset. Så vi kommer inte att få:
    - helrenoverade hissar
    - uppfräschad entré inklusive byte av armatur
    - ommålat i källare inklusive uppsättning av flera armaturer så det blir ljusare
    - nytt golv i källare så det blir mer lättstädat
    - takläckage i tvättstuga ska åtgärdas
    - byte av rostiga dörrar till nya fina dörrar (ingång från trottoaren till källare och lokal)
    - omförhandling av städföretag (dom är inte bra)
    - översyn av ventilation och åtgärdande där det behövs

    Det är så här, om man är aktiv själv och kollar hur saker och ting ligger till så får man som man vill. Dessutom får man ha respekt för att allt kan inte kan ske på en gång.

    Jag tycker du ska ringa till din förvaltare på Svebo och höra själv hur man har planerat ert underhåll.
    /Martha i Hagen

    SvaraRadera
  7. För att ge ett tidsperspektiv på tidigare kommentar av mig så kan jag berätta att erbjudandet för köp av fastighet gick ut sista augusti i år. Den 9 september träffade vi förvaltaren och gick igenom vad vi ville skulle göras initialt. Idag har vi fått meddelande om det planerade underhållet och om vad som ska göras. Det går ganska fort alltså!

    Glömde förresten att skriva igår om att ett s.k. dammsugar-rum ska göras om till ett extra cykelrum förutom allt det andra som jag har räknat upp.
    /Martha i Hagen

    SvaraRadera
  8. Matrha du har helt rätt i det du säger.
    Hörde av en god granne i Linjalen att även där
    har man börjat med underhåll efter NEJ resultatet.

    SvaraRadera